Keyboardles

Er zijn twee mogelijkheden om keyboardles te volgen.

Lesmethode 1 is vanuit een werkboek.
Vanuit het werkboek word je langzaam het noten lezen aangeleerd. Deze methode is geschikt voor leerlingen die puur en alleen keyboard willen leren spelen. Je zult na verloop van tijd bladmuziek kunnen lezen en spelen op het keyboard. Dit is de meer traditionele manier van keyboard lessen waarbij je de opdrachten vanuit een werkboek uitvoert.

Lesmethode 2 is akkoordenleer voor het keyboard/piano.
Deze methode is erop gericht om de leerling akkoorden te laten spelen in combinatie met diverse ritmes. Je leert snel waar een akkoord uit bestaat, hoe het is opgebouwd en hoe je dit moet spelen. Voor diegene die graag akkoorden wilt spelen, waardoor je met liedjes mee kunt spelen op cd of in een band, of anderen kunt begeleiden of jezelf natuurlijk, is deze methode heel effectief. Deze methode is eventueel te combineren met zangles voor diegene die als doelstelling heeft zichzelf te begeleiden op dit instrument. (www.zanglesapeldoorn.nl)

Onderdelen welke in een of beide methodes voorkomen:

  • vingerzetting / linkerhand – rechterhand
  • houding vd handen en polsen / oefeningen om de polsen en vingers soepel te maken
  • toonladders
  • namen van de muzieknoten
  • akkoordenleer / harmonieleer
  • muziek begrippen / muziek termen
  • bladmuziek / muzieknotatie – het kunnen lezen / het kunnen noteren
  • maatgevoel / maatverdeling / ritme / tempo / telling

Gitaarles

Het is mogelijk om les te krijgen in het spelen van akkoorden en ritmes op de gitaar. Er word je uitgelegd op welke manieren je akkoorden kunt spelen op een gitaar, en er word erg veel aandacht besteed aan de slag, dus de groove. Hier krijg je dan ook verschillende oefeningen voor. Daarnaast komen de verschillende manieren van gitaarspelen aan de orde (tokkelen, slag en finger-picking). Deze les is eventueel te combineren met zangles voor diegene die zichzelf wilt begeleiden op dit instrument.

Algemene muziekleer

Voor diegene die meer wilt weten van de theorie welke achter de muziek schuilt, of voor mensen die naar het conservatorium willen, is het mogelijk muziek-theorie lessen te krijgen ter voorbereiding van bijvoorbeeld het toelatings examen.

Speciaal les voor mensen met verstandelijke beperking

Ook aan jongeren/volwassenen met een persoonsgebonden budget (PGB), met o.a. Autisme-PDD-NOS aanverwante stoornis , of andere (lichamelijke) beperkingen, geef ik les. Hier zijn speciale tariefen voor. Het is mogelijk een afspraak te maken voor een gratis kennismakingsles om te kijken wat uw mogelijkheden en, wensen hieromtrent zijn.